53. Den svære markedsføring

.

Når man har skrevet en bog, vil man gerne have den bliver læst.

Det er ikke nok, at det er en god og velskrevet bog. Læserne skal vide, at den findes.

De store forlag indrykker hel- eller halvsides annoncer i aviserne, når de udgiver en bog.

Men de fleste forfattere udkommer på mindre forlag, der ikke har økonomi til den slags og forventer, at forfatteren selv gør en indsats for at promovere sin bog.

Allerhelst ville jeg bruge al min ledige tid på at skrive min næste roman, men jeg er nødt til at sørge for, at folk kender til eksistensen af mine romaner. Faktisk kommer ingen forfattere helt udenom at bruge tid på markedsføring. Selv kendte forfattere ser ud til at bruge en god del af deres tid på det. Nogen rejser land og rige rundt for at promovere deres bog, de stiller op til interview, deltager på bogmesser, m.m.

Jeg har ikke fysiske kræfter til rejseaktivitet, men her i oktober dukkede en mulighed for at deltage i en bogmesse i nærheden op: ”Det Fynske Bogtræf” den 14. oktober i Nyborg.

”Det Fynske Bogtræf”

Dette bogtræf fokuserer på litteratur, som foregår, bliver udgivet eller er skrevet på Fyn. Da jeg er ærke-fynbo, og mine romaner foregår på Fyn (med enkelte afstikkere), ville det være oplagt at præsentere mine romaner her. Imidlertid kostede det 700 kroner for en forfatter af have en stand, og jeg vurderede, at jeg ikke ville få solgt nok til at dække det beløb. Men jeg ville gerne se, hvordan den slags foregår, så jeg deltog som almindelig besøgende.

Selvom programmet bl.a. bød på interviews/samtaler med flere kendte forfattere, var der ikke overvældende mange mennesker, som ville betale 114 kroner i entré for at se på forfattere og deres bøger. Der var flest besøgende i caféområdet, hvor forskellige forfattere læste op af deres værker. Godt det ikke var mig, der læste op dér, tænkte jeg. En del af caféens gæster fortsatte med at snakke med hinanden og skramle med kaffekopper og bestik under oplæsningen.

Heldigvis giver de sociale medier mig mulighed for at sidde hjemme og gøre opmærksom på mine romaner, men hvis jeg ikke havde to it-kyndige sønner, ved jeg ikke, hvad jeg skulle gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *